Reklame 01

Koja poza u seksu sagorijeva najviše kalorija?


Seks je dobar za borbu protiv stresa, te je i te kako koristan kada je u pitanju održavanje tjelesne figure. Za vrijeme ove aktivnosti, zavisno od pozicije, aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i trbuha.
Tajna efikasne potrošnje kalorija je vruć seks, tvrde seksolozi. Tokom seksualne aktivnosti se potroši 150 kalorija, dok "divlji" seks troši čak i do 350 kalorija što odgovara količini koja se potroši za vrijeme pola sata trčanja.
"Ukoliko parovi žele seksom da održavaju figuru, moraju svoje seksualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta, savjetuje seksolog Basheera Ahmada Roya.
Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska. Dok je na svojoj partnerki, on se održava rukama i nogama i tako balansira da je ne bi prignječio i povrijedio. To podrazumijeva pokretanje različite veće ili manje grupe mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorijevanje kalorija.
Mnoge žene koje često ne mogu da postignu orgazam, ukoliko sjednu na svog partnera i tako kontrolišu penetraciju, lakše dostižu vrhunac.
Međutim, žene takođe moraju da nauče da kontrolišu svoj orgazam i održavaju se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.
Za aktiviranje svih mišića tijela, odlična je poza u kojoj žene stopalima dodiruju krevet, ili pod.
Stručnjaci naglašavaju da je seks ultimativna vježba i preporučuju da se praktikuje tri do pet puta tokom radnih dana, te jedanput ili dva puta vikendom.
Po 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i uveče, tri puta nedjeljno, sagorijeva oko 100 kalorija na dan. To je 36.500 kalorija godišnje, što je jednako gubitku od oko 4,5 kilograma.

Izvor: Stil
Koja poza u seksu sagorijeva najviše kalorija? Koja poza u seksu sagorijeva najviše kalorija? Reviewed by Aleksandar Šeter on 20:50 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda