Reklame 01

Kako s lakoćom unijeti boje u životni prostor

Neutralne boje u domu smatraju se sigurnim i bezvremenskim odabirom. Iako je minimalizam u dekoru životnog prostora trend čija popularnost ne jenjava, to ne znači da se trebate oprostiti od eksperimentiranja s bojama


Kako biste bojama uspješno razbili monoton izgled životnog prostora, dizajneri interijera pronašli su osam načina kojima navedeno možete postići s lakoćom.

Upečatljiv tepih

Ako na lak i bezbolan način želite unijeti boje u dom, u tome vam može pomoći odabir zanimljivog tepiha šarenih uzoraka ili detalja što će unijeti živost u prostor kojim dominiraju neutralne nijanse i podariti mu sasvim novi izgled.

Dekorativni elementi u svijetlim tonovima

Grupiranje dekorativnih elemenata svijetlih i gotovo identičnih tonova značajno će utjecati na izgled vašeg životnog prostora.

Zelenilo u domu

Osim dodavanja organskog elementa vašem prostoru, šareni cvjetni aranžmani ili sobne biljke daruju mu živahnu notu. Isprobajte različite lokacije u domu kako biste pronašli idealno mjesto za dodavanje boja i živosti u interijer.


Umjetnička djela i fotografije

Ako se od monokromatskog namještaja i detalja ne planirate oprostiti, jedna živopisna umjetnička slika ili fotografija donijet će značajnu dozu boje u neutralno obojenom prostoru. Dizajneri interijera savjetuju da ovaj dekorativni element istaknete u središtu prostorije kako biste izbjegli osjećaj ometanja dekorativne harmonije doma.

Efektni tekstili

Dekorativna deka ili ukrasni jastuci živopisnog uzorka ili boje u neutralnom prostoru učinit će nezamislivo. Dizajneri interijera savjetuju da navedenim elementima u prostoru pristupite oprezno kako biste istaknuli ono najbolje, a ne da potpuno dominiraju njime.

Statement komad

Bilo da je riječ o dekorativnom elementu, bilo namještaju, jedan statement komad poput plave baršunaste stolice u neutralnom prostoru privući će pozornost, no isto tako uspješno će se uklapati u neutralne teksture i elemente u prostoriji.

Meke nijanse u prostoru

Ako ste spremni za odbacivanje neutralne palete boja u domu, no još uvijek niste spremni u potpunosti prihvatiti boje koje bi dominirale njime, dizajneri interijera savjetuju da tranziciju s neutralnih na življe tonove započnete mekim nijansama poput boje breskve, pastelnih nijansi žute, ružičaste ili boje metvice koje će dati drugačiju perspektivu, a da pritom ne odskaču. Uključivanje sagova izblijedjela, vintage izgleda, tekstila i dekorativnih elemenata u prostor smatra se dobrim početkom.

Jedna ali vrijedna boja

U prostoru kojim dominiraju neutralne nijanse element poput smaragdnozelenih vrata učinit će ga zanimljivim i dinamičnijim, a da pritom dizajn prostorije ne izgubi na eleganciji i skladu.

(Izvor: T-Portal)

Kako s lakoćom unijeti boje u životni prostor Kako s lakoćom unijeti boje u životni prostor Reviewed by Aleksandar Šeter on 09:00 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda