Reklame 01

Avići: Znali su da ću umreti i baš ih je bilo briga


Smrt di-džeja nastavlja da potresa svet muzike, a dokumentarac o njemu objavljen pre samo nekoliko meseci priča još tužniju priču.Film "Avicii: True stories" je izašao u oktobru prošle godine i prošao relativno nezapaženo. Početkom aprila postao je dostupan na servisima kao što je Netfliks, ali je nakon smrti muzičara "povučen"

Ovako je Avići govorio o ljudima koji mu nisu dozvolili da se povuče, uprkos problemima koji su ga na kraju koštali života.

Film potpisuje dugogodišnji prijatelj muzičara, Levan Cikurišvili, koji je čitave četiri godine snimao doživljaje Tima Berglinga, poznatijeg pod umetničkim imenom Avići.

"Gledajući kako saopštava svom timu da se povlači, a zatim i celom svetu, tek sada nažalost imamo potpunu sliku o tome pod kolikim se pritiskom ovaj mladić nalazio. Uprkos problemima sa mentalnim zdravljem i bitkom sa alkoholizmom, nastavljao je da nastupa", piše "Dejli mejl".

Zarađivao je, navodno, po četvrt miliona dolara za veče radeći najekskluzivnije žurke, ali je ovaj glamurozni noćni život nosio i veliku cenu.

"Svi koji me poznaju, znaju da patim od anksioznosti. Bio sam veoma otvoren sa celim svojim timom, ljudima koji me godinama poznaju, kada sam rešio da se povučem. Očekivao sam podršku, znali su kroz šta sam prolazio. Rekao sam im da ću umreti ako nastavim", kaže mladi di-džej u dokumentarcu.

"Nisam očekivao da će vršiti dodatni pritisak na mene da se nipošto ne povučen sa scene. Videli su koliko mi je loše, ali su me svejedno terali dalje," otkriva on.

Mladi muzičar pronađen je mrtav pre nekoliko dana u Muskatu u Omanu. Tamošnje vlasti saopštile su da nema naznaka da je smrt bila nasilna, ali istinu o tome kako je di-džej umro verovatno nikada nećemo saznati. Njegova porodica kratko se zahvalila svima na rečima podrške i objavila da neće dalje komentarisati njegovu preranu smrt
Avići: Znali su da ću umreti i baš ih je bilo briga Avići: Znali su da ću umreti i baš ih je bilo briga Reviewed by Aleksandar Šeter on 12:31 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda