Reklame 01

5 sobnih biljaka koje leče nesanicu: Držite ih u spavaćoj sobi!

Svekrvin jezik smanjuje glavobolje i snižava krvni pritisak, a poput aloe vere neutralizuje količinu ugljen dioksida u prostoriji tokom noći.


Sobne biljke mogu da unaprede vaš život i zdravlje. Neke biljke su poznate zbog umirujućeg i detoksikacijskog efekta na telo, a mogu i da uspavaju pojedinca, a ovih pet biljaka trebalo bi da stavite u svoju spavaću sobu ako imate probleme s nesanicom.


1. Areka palma - Dypsis lutescens


izvor: wikimedia
Ova biljka pročišćava vazduh, uklanja toksine i ugljen dioksid. Uz to ovlažuje vazduh, zbog čega je posebno poželjna u zimskim mesecima kada nam se zbog grejanja suši grlo, nos i drugi delovi tela, i zbog čega teško padamo u san.

2. Aloe Vera - Aloe Vera


izvor: wikimedia
Lekovitost ove biljke dobro je poznata mnogima, a od nje se izrađuju i najrazličitiji preparati za negu kože. Aloe vera je netipična biljka koja tokom noći luči kiseonik pa ju je dobro držati u spavaćoj sobi. Uz to ima pozitivne efekte na imunitet pojedinaca.

 3. Fikus Bedžamin - Ficus benjamina

izvor: wikimedia

Broj 1 u svetu biljaka koje pročišćavaju vazduh. Fikus Bendžamin uklanja čak 70 posto benzena, amonijaka i toluena i drugih nečistoća iz vazduha koje izlučuju sintetičke materijale lošeg kvaliteta iz kućnog nameštaja. Ovaj fikus unaprediće san osoba koje spavaju u sobi u kojoj se nalazi, ali će i ukrasiti ceo prostor.

 4. Svekrvin jezik - Sansevieria trifasciata

izvor: wikimedia


Biljka je dobra za respiratorni sistem i imunitet tela. Smanjuje glavobolje i snižava krvni pritisak, a poput aloe vere neutralizuje količinu ugljen dioksida u prostoriji tokom noći. Zasigurno ćete se puno bolje odmoriti s ovom biljkom u blizini spavaće sobe. 

5. Kućna paprat - Nephrolepis cordifolia

izvor: wikimedia

Ova kućna paprat je bogata esencijalnim uljima, flavonidima i drugim korisnim materijama koje deluju umirujuće na nervni sistav. Nefrolepis vam pomaže da se nosite se s posledicama stresa, a kao rezultat toga osigurava vam lakše tonjenje u san.
5 sobnih biljaka koje leče nesanicu: Držite ih u spavaćoj sobi! 5 sobnih biljaka koje leče nesanicu: Držite ih u spavaćoj sobi! Reviewed by Aleksandar Šeter on 14:05 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda