Reklame 01

"Hajde da napravimo BAZU NA MJESECU"

Za osnivača firme “SpejsX”, milijardera i preduzetnika Ilona Maska crvena planeta je prioritet, ali bi volio da vidi ljudske baze na svijetu koji je mnogo bliže Zemlji – Mjesecu.

 
 - Kako bi se javnost stvarno zapalila, mislim da moramo da imamo bazu na Mjesecu. Imati trajno prisustvo na drugom nebeskom telu, kao što bi to bila baza na Mjesecu, a potom slati ljude na Mars i nazad, to je nastavak sna o “Apolu” i ono što mislim da ljudi stvarno žele – izjavio je Mask na Konferenciji za istraživanje i razvoj Međunarodne svemirske stanice održanoj 2017. godine u Vašingtonu.

 Mask i “SpejsX” rade na tome da ovaj poslednji dio vizije postane stvarnost u sledećih pedesetak godina. Prošlog septembra Mask je otkrio plan za Međuplanetarni transportni system (ITS), koji bi pomogao u kolonizaciji Marsa i omogućio ljudima da istražuju udaljenije svjetove, poput Jupiterovog mjeseca Evropa i Saturnovog Enceladusa.

(Izvor: Blic.rs)
"Hajde da napravimo BAZU NA MJESECU" "Hajde da napravimo BAZU NA MJESECU" Reviewed by Aleksandar Šeter on 11:39 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda