Reklame 01

Činjenice o kućnom testu za trudnoću koje vam do sada nisu rekli

Kašnjenje menstruacije jedan je od prvih i glavnih simtpoma trudnoće. Kada se to desi, mnoge žene odmah u apotekama kupuju testove za trudnoću, uopšte ne čitajući uputstvo. Međutim, postoje neke informacije koje tu ne pišu, a važne za svaku ženu.


Svi testovi za trudnoću mere istu stvar

Na tržištu ih je deset vrsta, ali bez obzira kojeg je brenda, svaki test meri istu stvar – gonadotropin, hormon trudnoće. On u telu postoji i kada niste u drugom stanju, ali kada dođe do trudnoće, njegova količina u krvi i urinu počinje da raste. Ako dostigne nivo do 25 mlU/mL, test je pozitivan.

Test se radi ujutro

Nakon spavanja u kontinuitetu, hormon trudnoće se u urinu skuplja, zato je test urađen odmah ujutro i uz prvo mokrenje najverodostojniji.

Cena ne govori ništa

Pri kupovini nemojte gledati cenu, jer skuplji testovi nisu precizniji. Kao što smo na početku naglasili, svi testovi pokazuju isto. Kod većine je prag od 25 jedinica pokazatelj trudnoće, dok kod drugih može biti i niži.

Vaše zdravstveno stanje može uticati na rezultate testa

Određeni lekovi, obično oni koji se koriste za povećanje plodnosti, sadrže HCG i mogu povećati nivo hormona u urinu dovoljno da test bude pozitivan, a da zapravo niste trudni. U retkim slučajevima poremećaji hipofize i tumor jajnika takođe mogu uzrokovati povećanje hormona trudnoće.

(Izvor: Superžena/B92.net)
Činjenice o kućnom testu za trudnoću koje vam do sada nisu rekli Činjenice o kućnom testu za trudnoću koje vam do sada nisu rekli Reviewed by Aleksandar Šeter on 12:54 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda