Reklame 01

Najnoviji trend pramenova: Strandlighting

Upoznajte „strandlighting“ – najnoviju tehniku izvlačenja pramenova, koja donosi najprirodnije pramenove dosad. Posle omiljenog balajaža, flambojaža, babylights-a, ovog leta pramenovi se nose veoma diskretno, tanko i suptilno – od korena kose! Toliko su prirodni, poput onih koje dobijete posle sunčanja. Ujedno su i super laki za održavanje. Zato saznajte u nastavku sve o strandlighting tehnici pramenova!

Šta su strandlighting pramenovi?

Strandlights pramenovi se razlikuju od dosadašnjih verzija po tome što se uzimaju veoma tanki pramenčići (od po desetak dlaka) i razdvajaju se folijom. Ovi posvetljeni pramovi se prelepo stapaju sa bojom kose i stvaraju svetliji izgled bez oštećenja kose ili grubih krupnih pramenova.

Kreatorka ove metode farbanja – Liz Hejven, tvrdi da su strandlights pramenovi „mlađi rođaci“ babylights tehnike pramenova, ali sa trećinom gustine pramena u odnosu na njih. Ovom tehnikom farbanja postiže se „poljubac sunca“ u kosi. Kreatorka ih smatra načinom „konturisanja“ kose – dodaavanja dimenzije kosi, u odnosu na individualnu strukturu lica i prirodnog razdeljka svakog klijenta.

U videu pogledajte tehniku strandlighting pramenova.Kolor eksperti savetuju da je najbolje da se strandlight pramenovi farbaju direktno od korena, jer će delovati baš kao da vas sunce poljubilo. Pramenovi su efektni i na polovini dužine pa do krajeva kose.

Održavanje?

Gustina pramenova uz pravilno „postavljanje“ garantuje lako održavanje – ako se pravilno ofarbaju, neće biti vidljiva horizontalna linija izrastka kada kosa počne da raste. Na taj način frizera možete posećivati jednom u 3-4 meseca.

Za koga je strandlighting?

Ovaj trend pramenova je idealan za one koji žele da blago posvetle svoju prirodnu boju kose, bez vidljivih prelaza. Svetliji pramenčići se stapaju sa prirodnom bojom, ali zbog minimalne debljine pramena, izbećićete vidljive prelaze kada kosa počne da vam raste. Iz istog razloga, oštećenje kose usled blanša je minimalno.

Stranglighting je odlična tehnika za one dodatne detalje na postojećem ombre ili balajažu, kao i za one dame koje su počele prerano da sede.

Varijante boje

Blond pramenovi nisu jedina varijanta strandlightinga: crveni i rose-gold pramenovi urađeni u ovoj tehnici se pojavljuju na Instagramu. Jer, i brinete, crnke i crvenokose traže laka i jednostavna rešenja za održavanje pramenova tokom leta. Ako želite ovog leta prirodne tanke pramenove, pronađite dobrog koloristu i tražite mu „strandlights“ pramenove!

(Izvor: Lepotica.rs)
Najnoviji trend pramenova: Strandlighting Najnoviji trend pramenova: Strandlighting Reviewed by Aleksandar Šeter on 10:47 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda