Reklame 01

Saša Baron Koen je i dalje najveći trol na svetu

Čak i u doba obmana, lažnih vesti i ekstremizma, ’Who Is America?’ deluje brutalno i urnebesno smešno.


Kada je Da Ali Dži Saše Barona Koena imao premijeru na HBO 2000. godine, ideja o tome da na prevaru nateraš nekog moćnog da pred kamerama kaže nešto flagrantno glupo je bila relativna novost, pa čak i smelost. Ali u našem trenutnom trampovskom paklenom pejzažu, u svetu kojim dominiraju očigledne prevare, lažne vesti i drugi blatantni oblici besmislica, Koenova nova serija na Šoutajmu, Who Is America?, nekim čudom uspeva da se izdigne iznad prosečne šuplje političke satire, i zapravo uspeva da nasmeje. U svetu koji vode trolovi, Koen uspeva da bude veći trol od većine ovih štetnih seratora.

Čak i pre premijere prve epizode Who Is America? u subotu, došlo je do lavine gneva konzervativaca koje je Koen prevario. To je seriji obezbedilo najbolji mogući publicitet o kome je mogla samo da sanja – bivša potpredsednička kandidatkinja Sara Pejlin, osramoćeni bivši kandidat za senatora Alabame, Roj Mur, i bivši kongresmen Džo Volš su se svi okrenuli društvenim medijima da bi se obrušili na ovog komičara zbog toga što ih je na prevaru naveo da se pojave u seriji.

Ali čak ni kada je Šoutajm pustio tizer video na kome Koen ubedi Dika Čejnija da mu potpiše komplet za mučenje vodom, nisam bila uverena da bi Who Is America? mogla da opravda sav taj hajp. Na kraju krajeva, američka politička kultura je posle Bušove ere postala samo još podmuklija – 2009. godine ultrakonzervativni projekat Veritas je dospeo u žižu preko operacije sa skrivenom kamerom u ACORN-u, nacionalnoj organizaciji koja se trudi da pomaže Amerikancima sa malim primanjima da se prijave da glasaju. A ideja da političari od javnosti kriju svoje istinski toksične stavove takođe deluje passé, pošto je Donald Tramp uspeo da postane predsednik tako što je bio otvoreno grozan. Šta bi Koen mogao stvarno da raskrinka? Mnogo toga, ispostavilo se.

Pročitaj više na  https://goo.gl/bQsb9v

(Izvor: Vice)
Saša Baron Koen je i dalje najveći trol na svetu Saša Baron Koen je i dalje najveći trol na svetu Reviewed by Aleksandar Šeter on 10:38 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda