Reklame 01

Savršenstvo sa jednom manom – Lancia Delta Futurista

Nakon što je početkom godine Manifattura Automobili Torino vratio u život Stratos, "vaskrsla" je još jednu legenda Lancie i italijanske auto-industrije.U pitanju je naravno najpoznatiji Lancijin model, reli ikona Delta Integrale iz 1989. godine, koja je kod Automobili Amos doživjela brojne promene, uključujući ogromnu dozu detalja od ugljenih vlakana.

U vreme kada su je akcenat u savremenim automobilima kompjuterska tehnolofija, Eugenio Amos je oživeo svoju viziju "čistog, analognog, sirovog" automobila.On svoj Delta Futurista vidi kao romantičnu viziju i suštinu auto-industrije, a inspiraciju je dobio gledajući original još kao sedmogodišnjak.

Zbog toga je njegova Delta ostala odana svom Lancia nasleđu u smislu dizajna, dok je sve značajno unapređeno.Branik, hauba i cela prednja maska su napravljeni od karbon-fibera kako bi se smanjila težina automobila, dok su od lakih materijala napravljeni i gepek, zadnji spojler i branik.

Sve je to rezultovalo ukupnom težinom od svega 1.250 kilograma koje pogreće agregat od 330 KS.

Unutrašnjost je ulepšana Recaro sedištima, aluminijumskim pedalama, modifikovanim multifunkcionalnim volanom. Međutim, postoji jedan "mali" problem, a to je cijena. Sve je koštalo 350.000 evra. U planu je 20 jedinica, a jedna je već naručena.

https://www.youtube.com/embed/MZagcSGReUo

(Izvor: B92)
Savršenstvo sa jednom manom – Lancia Delta Futurista Savršenstvo sa jednom manom – Lancia Delta Futurista Reviewed by Aleksandar Šeter on 08:36 Rating: 5

Reklame 02

Fashion

Moda